Couscous


couscous.jpg

Couscous-ul se face din grau arnaut (asa se traduce in romana “durum wheat”, un tip de grau dur care e folosit de-asemenea pentru paste). Este un ingredient de baza in tarile nord-africane de la Marea Mediterana (Maroc, Tunisia, Algeria,…).

Exista mai multe feluri de a fi servit:

  • ca garnitura (sub forma de galusti sau pur si simplu) pentru tocanitele specific nord-africane (legume, peste, pui..) 
  • adaugat la salate
  • utilizat pentru a ingrosa unele supe
  • mixat cu fructe pentru desert

In Bucuresti se gaseste couscous “instant” care poate fi gatit in 5 minute. Singurul loc unde am gasit couscous in Bucuresti este la Delicateria Traiteur la un pret destul de mare (parca 18-20 lei pentru o punga de 500g).

De curand, am gasit couscous si la Mega Image (7,99 lei/500gr) si la Gima (3,05 lei/500gr) insa inca nu l-am incercat. La prima vedere, e altfel decat cel pe care l-am gasit la Delicateria Traiteur si ca marime seamana mai degraba cu bulgur-ul. Adica e un pic mai mare si se prepara un pic diferit. Daca e bun, voi propune ajusta costurile retetelor.

Cum se prepara couscous-ul: Intr-o oala, peste 1¼ cani de apa clocotita (sau de supa daca vrei un gust mai deosebit) si ½ lingurita de sare pune 1 cana de couscous “instant”. Acopera cu un capac si lasa-l sa stea 5 minute. Amesteca-l cu o furculita pentru ca boabele sa se separe.

Cum se prepara bulgur-ul: Intr-o oala, pune la fiert 1 cana de bulgue peste 2 cani de apa (sau de supa daca vrei un gust mai deosebit) si ½ lingurita de sare. Cand in cepe sa fiarba, acopera oala si tine-l 15 minute la foc foarte mic. Amesteca-l cu o furculita pentru ca boabele sa se separe. 

Utilizare couscous in retete propuse de mine pe acest blog:

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: