Dully at Molly’s


Imi pare rau ca primul post pe subiectul asta il scriu despre un bar nou-nout.

Am fost intr-o joi la Molly’s, un Irish Pub pe Calea Calarasi, intersectie cu strada Fetitelor. Nu va ganditi ca strada Fetitelor e un fel de Lipscani. Nu, e o strada de langa Hala Traian. Locatia e foarte luminata pe dinafara, atrage ochiu’. Si de-aia am intrat.

Inauntru, un pub nou. Si ca orice pub nou, toate culorile erau proaspete. Si pentru ca ca era Irish Pub,  culoarea cea mai proaspata era verdele. Ca decoratiuni, e Irish Pub. Nu iese cu nimic din tipare. Are acea mixtura intre interior patinat si kitsch pe care ti-o ofera fiecare Irish Pub din lume. Dar pentru ca e nou, nu are si patina timpului (sau mai degraba a fumului de tigara). Pub-ul se intinde pe 3 etaje, are doua baruri care sunt construite dupa standard-ul de Irish Pub (adica pare din lemn masiv lacuit si furniruit in maro). Mocheta verde pe jos, scaune verzi si corecte… Oricum, arata frumos.

Dar liniste… La parter trei mese ocupate. Un televizor lat pe care se vedea meciu’ dar pe Mute. Muzica… slow-uri din anii ’80-’90 (de genu’ „Can I touch you there, touch you deep inside…”), in surdina. Imi venea sa soptesc, sa nu ma auda barmanita ce vorbesc. Plictiseala maxima!

Urc la etaj, sa vad ce si cum. Era o masa ocupata cu 6 oameni care se rusinau sa se distreze ca poate ii aude cineva si le zice sa dea sonorul mai incet. Barul era foarte bine dotat, singura problema era ca de-atata liniste se auzea uruitul frigiderului. Si din cand in cand, cei de la masa isi sopteau rasetele la glume.

Toaleta foarte curata, totusi, ca detaliu, toate accesoriile (oglinda chiuveta, pisoarele) plasate mult prea jos pentru inaltimea mea. E doar un comentariu fara niciun pic de repros pentru ca nu m-a deranjat.

Meniul la fel ca in The Harp, adica OK. Si Molly’s e administrat de aceeasi firma ca si The Harp si The Dubliner.   

Preturile corecte: un Ursus la 40cl era 5 lei, un Peronni 7,5 lei, un Cappucino 5 lei.

Dar plictiseala…

Totusi intreb la bar:


– De ce e asa de liniste? Asa e totdeauna?
– Nu, in weekend e un pic mai galagie! Asa avem directive!
– Macar meciul sa il fi dat pe sonor?
– Asa avem directive ca meciurile sa fie pe Mute.
– Dar nu e nimeni totusi aici! Trebuie facut ceva!
– Pai asa e, ca suntem nou aparuti si nici nu avem vad.
– Pai cum sa capatati vad daca nu aveti nimic cu ce sa va atrageti si sa va mentineti clientii? Eu personal nu mai am de ce sa ma intorc aici. Si-mi pare rau, ca era aproape de casa.
A ridicat din umeri.

Nu are nicio vina. A fost foarte politicoasa si se vedea ca si-ar fi dorit sa lucreze intr-un bar mai plin de viata. Sa simta ca munca ei are un sens.

La iesire, cer o carte de vizita. Pentru cazurile in care vreau sa fac o rezervare. Raspunsul vine politicos si amar: nu avem carti de vizita!

Atunci stati pe langa vad, ca vadu’ n-o sa vina la voi niciodata singur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: