Omleta a l’Italiano


Omleta in stil italianWeekend de primavara. Soarele isi arunca pe fereastra lumina lui tanara, aerul este proaspat si te invioreaza. Culorile vesele si amestecate ale legumelor din reteta asta adauga si mai mult optimism. Mirosul de paine prajita, un pahar mare de suc de protocale si cafeaua aburinda completeaza punerea in scena a unei dimineti perfecte de primavara. Asta e ritualul meu.

Stiu, omleta e un fel de mancare banal, dar poate fi mai interesant decat ouale ochiuri sau ouale fierte, datorita faptului ca ai cateva optiuni sa-ti folosesti imaginatia in bucatarie. Dar daca esti ca mine, fara imaginatie, incearca reteta asta.

Reteta (pentru 2 portii):
Timp de pregatire: 11-13 minute
Timp de preparare: 15 minute
Timp total: 25-30 minute
Cost estimat: 5 lei

  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • ½ lingurita sare de mare (sau mai mult, dupa gust si preferinta)
  • ¼ lingurita piper negru proaspat macinat (sau mai mult, dupa gust si preferinta)
  • ½ ceapa—tocata marunt
  • ¼ ardei gras rosu—taiat cubulete mici
  • ½ dovlecel—taiat cubulete mici
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de branza Parmezan rasa (va recomand sa folositi intotdeauna Parmezan pe care si sa il dati pe razatoare. Va asigur ca nu se compara cu Parmezanul praf din cutie)

  1. Amesteca ouale cu laptele, sarea si piperul.
  2. Incalzeste la foc mediu uleiul de masline intr-o tigaie.
  3. Adauga ceapa, ardeiul gras rosu si dovlecelul, tine-le 5-8 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Redu focul la mediu-mic, adauga ouale si amesteca continuu pentru 2-3 minute sau pana cand ouale sunt doar de-abia legate. Nu le lasa se faca prea tare, dar nici sa nu fie crude.
  5. Adauga Parmezanul si amesteca-l in omleta pentru 30-60 de secunde pana aceasta devine cremoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: