Sushi (maki-sushi) – partea a 2-a


Am revenit cu partea in care descriu cum se prepara sushi. Deci… cum preparam?

  1. Pune orezul intr-o strecuratoare si clateste-l sub robinetul de apa rece. Va trebui ca apa se se scurga clara dar eu nu am reusit performanta asta pana acum.
  2. Pune orezul cu apa rece intr-o oala de marime medie la fiert pana cand apa incepe sa fiarba.
  3. Acopera oala, da focul la minim si lasa-l inca 15 minute fara sa ridici capacul.
  4. Opreste focul si tine oala acoperita inca 10 minute si apoi rastoarna-l intr-un castron destul de mare. O sa vezi la pasul 6, de ce.
  5. Amesteca otetul, zaharul si sarea intr-un bol pana cand zaharul s-a dizolvat si toarna amestecul peste orez.
  6. Amesteca incet orezul cu otetul si lasa-l sa se raceasca pana la temperatura camerei
  7. Pentru instructiuni despre cum se ajunge la forma cilindrica a maki-sushi, citeste aici.

One response to this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: