Minestrone



Ai zice că minestrone e o supă de legume ca la noi. Clasica supă de legume. Îmi place destul de mult supa de legume românească, dar recunosc ca cea italienească are un farmec aparte, inconfundabil. Sunt câteva diferențe… cred că cea mai importantă e adăugarea parmezanului ras în farfurie, imediat înainte de servire. 

Reteta (pentru 3-4 persoane):
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de preparare: 35 minute
Timp total: 35-55 minute
Cost estimat: 13 lei

  • 2 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 1 ceapa rosie – taiata cubulete
  • 1 morcov – taiat cubulete
  • 1 tija telina (apio) – taiata cubulete
  • 5 catei usturoi – tocati marunt
  • 1 cutie rosii la cutie – deja tocate sau intregi si tocate mare
  • 8 cani (2 litri) apa sau fiertura de legume
  • 2 lingurite sare (dupa gust)
  • 2 lingurite piper proaspat macinat (sau dupa gust)
  • maxim 50 gr. paste (eu folosesc fusili, ca’s scurte si se vad frumos)
  • 50-75 gr. mazare
  • 1 dovlecel (sau zucchini) – taiat in jumate pe lung si apoi taiati in forma de semicerc de grosime ½ cm.
  • 1 cutie (240 gr.) fasole (cannellini sau borlotti, ca sa se mentina italieneasca)  -clatite si, bineinteles, scurse
  • 1 legatura medie de patrunjel tocat marunt – eu pun mult de obicei, voi puneti dupa preferinte si dupa gust
  • parmezan ras pentru ornat (si bineinteles dupa gust)

Cum se face?

  1. Incalzeste 1 lingura de ulei la foc mediu-mic intr-o oala/tigaie la care ai si capac.
  2. Adauga ceapa, morcovul si telina si caleste-le in oala acoperita timp de 6-8 minute. La jumatea timpului, amesteca si acopera la loc. Ai grija sa nu se arda, trebuie doar sa se moaie.
  3. Adauga usturoiul si amesteca in continuu inca 1 minut.
  4. Intre timp, pune rosiile, apa, sarea si piperul intr-o oala, si fierbe-le la foc mare pana incep sa dea in clocot.
  5. Adauga legumele calite. Daca apa incepe sa clocoteasca inainte de a termina calirea legumelor, micsoreaza focul.
  6. Acopera oala, micsoreaza focul la mediu si las-o asa 10 minute.
  7. Adauga pastele, mazarea, dovleceii/zucchini si fasolea si mareste focul la mediu-mare si las-o sa fiarba, acoperita, inca 10 minute. Pastele ar trebui sa fie facute deja.
  8. Opreste focul si adauga patrunjelul si a doua lingura de ulei de masline.
  9. Serveste cu parmezanul ras cat e calda.

Variatie: Daca nu sunteti vegetarian, puteti sa amestecati cu 15-30 de secunde in uleiul incalzit inainte de pasul 2, una-doua felii de-alea subtiri de bacon sau prosciutto taiate mai mult sau mai putin fin (eu am folosit prosciutto acum).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: