Bruschette cu ciuperci


Vroiam sa fac lasagna in seara asta… da’ dupa o bere m-a apucat o lene monstruoasa si m-am hotarat sa ma opresc la aperitive ca altfel as fi mancat la 1 noaptea. Si avand in vedere ca ar fi fost prima oara cand faceam lasagna, cine stie ce as fi mancat. Luasem in seara asta de la Mega Image, in drum spre casa, niste ciuperci galbiori (Golden Chanterelle in engleza) si niste paine ciabatta (e buna ciabatta la Mega Image!). A iesit bun si am uitat ca imi pregatisem papilele pentru o lasagna. Ciupercile sunt o mare inventie, clar.

Reteta (pentru 2 persoane):
Timp de preparare: 15 minute
Timp pregatire: 6 minute
Timp total: 17-21 minute
Cost: 16 lei

  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 300 gr. ciuperci taiate in bucatele mici (eu am folosit galbiorii, da’ cred ca merg si ciupercile champignon)
  • 2 ciabatta de la Mega Image taiate pe lung (sau bagueta frantuzeasca taiata un pic pe diagonala ca sa fie suprafata mai mare)
  • 1-2 catei de usturoi taiati pe jumate
  • 1 lingura de patrunjel proaspat, taiat marunt (adica vreo 3-4 fire de patrunjel)
  • ½ lingurita sare de mare (de-acu’ incolo voi recomanda numai sare de mare; are un gust excelent, nu se compara cu sarea de masa standard)
  • ¼-½ lingurita piper negru proaspat macinat (mie imi plac lucrurile mai piperate, asa ca propun piperul in aceeasi proportie ca si sarea)
  • 1 lingurita de suc de lamaie.

Cum se face:

  1. Incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu.
  2. Adauga ciupercile si caleste-le pentru 4-5 minute. Amesteca-le din cand in cand. Daca ciupercile lasa lichid, tine-le pana cand lichidul scade.
  3. Intre timp, prajeste un pic ciabatta pe ambele parti. Ori in tigaie-gratar, pe aragaz, ori in prajitorul tau de paine. Mie nu imi place doar un pic crocanta, da’ tu o tii pe foc cat iti trebuie tie.
  4. Freaca ciabatta cu usturoiul taiat pe jumate cat feliile sunt calde. Pentru ca ciabata e calda, aroma usturoiul va intra placut in paine.
  5. Picura in total cam 1 lingura de ulei de masline, egal pe cele 4 felii de ciabatta.
  6. Dupa cele 4-5 minute de la pasul 2, in tigaia cu ciupercile, adauga a 3-a lingura de ulei de masline, sarea si piperul impreuna cu patrunjelul si lamaia.  Amesteca toata combinatia.
  7. Imparte mixul de ciuperci, in mod egal, pe cele 4 felii.
  8. Bun!
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: