Paste proaspete


Ieri am folosit pentru prima oara paste proaspete. E cu totul altceva decat eram obisnuit. Am regasit si acasa gustul minunat al pastelor pe care le mai mancam pe la unele restaurante italienesti care se respecta.
Cel mai bun cuvant la care ma pot gandi pentru gustul lor este „catifelat”. Acelasi cuvant as folosi si pentru textura lor. Cel mai bun cuvant care sa descrie felul in care gustul pastelor se imbina cu cel al sosului este „armonios”.

Aseara am incercat doua sosuri: unul, bresaola cu rucola si parmezan si celalalt, somon cu smantana. Categoric ambele sunt de luat in seama, sunt foarte gustoase dar aseara am putut doar sa ghicesc lucrul asta pentru cele facute de mine ieri au fost cam un semi-esec. Dar m-am ridicat si pornesc la drum din nou cu speranta ca am invatat ceva din ce am gresit aseara. Promit ca voi pune pe site in curand aceste 2 retete.

Insa, intorcandu-ne la pastele proaspete… le recomand din tot sufletul. Nu prea imi vine sa ma mai intorc la cele uscate din supermarket. Si credca daca le inceric, nici tu!

2 responses to this post.

  1. Posted by John on Iulie 20, 2008 at 11:15 am

    Am avut de fiecare data o experienta ciudata cu pastele proaspete. Poate ca au fost tot timpul cu ou ( Pasta all’uovo). Erau foarte bune dar pur si simplu nu intrau. Nu reuseam sa termin o farfurie. Dupa care nu mai mancam nici felul doi.Cei care ma cunosc (haplea) stiu ca nu sufar de aceasta problema. Ma mir si acum. Parca tot mai bine intra Barilla la cutie. Nu stiu de ce. Ati avut si voi aceeasi senzatie? Nu ma rever la tortellini sau ravioli ci la pasta simpla.

    Răspunde

  2. @John: Da, pastele erau cu ou si poate de-aici si gustul care mi se parea deosebit (de obicei mananc paste fara ou). Acuma, ce sa zic… oricum pentru mine pastele reprezinta felul doi asa ca nu imi pun problema daca mai mananc ceva dupa. Dar ca un sfat, pune-ti mai putine paste in farfurie:P

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: