Prima oară am fost servit cu chestia asta la un restaurant din Bucureşti. Apoi am fost la un curs culinar şi profesorul ne-a arătat cum se face. Apoi am avut musafiri acasă şi am încercat să le arăt ce am învăţat la curs. Printre altele la acea serată am pregătit şi aceste foi de parmezan rumenit care acompaniază cu mare efect risotto-ul sau anumite salate.
Reţeta:
- 250 gr. parmezan, ras pe răzătoarea mare
- 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
- 1 linguriţă de frunze de cimbru proaspăt
- ¼ linguriţă piper negru, proaspăt măcinat (la mine, ¼ linguriţă de piper proaspăt măcinat înseamnă 5 ture duble de răşniţă de mână. V-am lămurit, nu? :P)
- ulei de măsline sau de floarea soarelui
Cum se face:
- Amestecă toate ingredientele
- Ia două foi de copt şi taie-le după forma fundului unei tigăi.
- Încinge tigaia şi se umezeşte-o cu puţin ulei
- Plasează una dintre foile de copt in tigaie, unge-o cu puţin ulei şi plasează amestecul de parmezan în maxim două straturi, sub formă de cerc de diametru de cca. 10 cm (nu ştiu cum să explic mai bine pasul ăsta).
- Parmezanul va începe să topească şi se va lega într-un disc.
- Când se rumeneşte şi înainte de a se arde parmezanul, scoţi foaia din tigaie şi o ţii deoparte ca să se răcească puţin. Între timp, repeţi aceeaşi paşi cu a doua foaie.
- Când se raceşte un pic, deslipeşti uşor cercul de parmezan de pe foaie. Ai să vezi că se va dezlipi foarte uşor îndată ce s-a răcit un pic.
- Se serveşte cu risotto. Eu am plasat foaia de parmezan astfel obţinută peste porţia de risotto cu somon şi am obţinut un efect extraordinar pentru invitatţii mei.
Promit să pun şi o poză cât de curând ca să se vadă despre ce e vorba.
Posted by Combatere daunatori on septembrie 12, 2017 at 4:31 pm
Trebuie sa fie absolut delicios, iubesc parmezanul si aproape orice cascaval! Deja i-am pus bookmark!