Supa de usturoi


Ei bine, supa asta a fost o surpriză şi pentru mine şi pentru toţi cărora le-am povestit ce-am mai gătit. Reacţia a fost, aproape invariabil de genul: “Adică există supă şi de usturoi?! Cam din ce ingrediente s-o mai face supă pe lumea asta?” De-acum însă, ştiu două lucruri:

  1. Supa de usturoi este minunată şi se mai şi potriveşte perfect serilor reci de iarnă.
  2. Nu am să mă mai mir de nimic când e vorba de mâncare (trebuie totuşi să recunosc că nici până acum nu m-am mirat prea mult: am mâncat eu până şi Durian Puffs, deci…)

Poză încă nu am pus deocamdată pentru că nu am niciuna reuşită. Oricum, supa asta e una dintre mâncărurile alea care sunt mai bune la gust decât arată în poză. Poate că am să fac în weekend şi o voi adauga. Astfel o sa vedeţi ce vreau să spun.

Reţeta (pentru 4 porţii):

  • 6 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sau tăiaţi feliuţe subţiri.
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt topit (15 gr.)
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 lingură de făină
  • ½ lingură de otet de vin alb
  • 1 litru supă de pui sau de legume făcută de tine în prealabil
  • 1 gălbenuş de ou, bătut usor
  • opţional: coriandru proaspăt, frunzele separate de tije
  • opţional: crutoane făcute în unt
  • opţional: încă patru ouă

Cum se face:

  1. Pune uleiul şi untul intr-o oală, adaugă usturoiul şi ceapa si lasă-le 5-10 minute la călit, la foc mic. Am spus 5-10 minute pentru că trebuie să ai grijă să nu se ardă, ci doar să se călească. Deci te uiţi în oală în permanenţă şi amesteci cât de des e nevoie. Dacă se arde ia-o de la început.
  2. Adaugă făina şi amestecă 1-2 minute
  3. Adauga oţetul şi supa. Opţional, adaugă acum şi tijele de coriandru proaspăt.
  4. Dă într-un clocot şi fierbe la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
  5. Opreşte focul şi adaugă gălbenusul bătut. Amestecă.
  6. Opţional: în bolul în care vei servi supa sparge un ou, având grijă să nu spargi gălbenuşul. Toarnă un polonic mare de supă extrem de fierbinte şi oul se va fierbe în bol. Cred că e de preferat să foloseşti un bol, nu o farfurie de supă. Astfel supa va încorpora mai bine oul şi acesta se va fierbe mai bine şi mai sigur.
  7. Opţional: Serveste cu crutoane prăjite în unt.
About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: