Supă libaneză de linte și spanac


Am dat peste supa asta întâmplător, acum un an, și m-a lovit în moalele capului de la prima lingură. Combinația aia de spanac, linte, cartof și, pe partea cealaltă, chimionul… mmmm! Mi-a plăcut culoarea ei verde intens. Faptul că e dată doar jumate prin blender îi dă o textură un pic rustică, interesantă mai ales pentru mine care cam evit supele-cremă pentru că mi se par terne. Partea preferată era când găseam cu lingura prin farfurie câte un cubuleț de cartof salvat, sau o frunză de spanac întreagă. Era o bucurie de genul celei trăite când eram mic și în farfuria de ciorbă de pui găseam câte o inimioară. Ei, acum nu crede și tu tot ce spun. Nu era chiar așa de mare bucuria, dar era din același registru. Și vorba aia, de ce să lași adevărul să strice o poveste frumoasă? Am tot ezitat să pun rețeta până acum pentru că nu aveam o fotografie acceptabilă. Însă pentru că nu am mai scris de mult timp aici, m-am gândit că revenirea ar putea fi de succes cu această rețetă. Și o să vină și fotografia.

Ce pui:

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceapă albă tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cartof  cubulețe
  • 1 linguriță chimion măcinat (atenție, nu chimenul pe care îl mai folosim noi în bucătăria noastră românească)
  • 20 frunze de mentă proaspătă tocate mărunt. Dacă e să folosești mentă uscată aș zice că trebuie cam jumătate de lingură.
  • 200 gr. spanac proaspăt sau congelat sau mai mult, după gust.
  • 1 cutie (420 gr.) de linte verde. Sau 250 gr. linte verde de la pungă.
  • 5 căni supă de legume
  • 1½ lingurițe sare de mare
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • iaurt tip grecesc (10% grăsime) pentru servit

Cum îl faci:

  1. Călește 5 minute ceapa în 2 linguri de ulei la foc mediu.
  2. Adaugă usturoiul, cartoful, chimenul și amestecă. Lasă-l cam 3 minute.
  3. Adaugă menta, spanacul, lintea, supa de legume, sare și piperul. Mărește focul.
  4. Când începe să fiarbă, acoperă cu un capac, scade focul din nou la mediu și fierbe-o așa, ușor, 15 minute.
  5. Jumătate din supă transfer-o într-un recipient unde să o poți da la blender. Apoi transfer-o la loc în prima oală. 🙂
  6. Adaugă lingura de suc de lămâie și cea de-a treia lingură de ulei de măsline.
  7. Servește cu o lingură de iaurt de tip grecesc în farfurie.
  8. Pregătește-te să fii surprins de la prima lingură.
Publicitate

2 responses to this post.

  1. de mult.. randul 10

    Răspunde

  2. O sa-mi dau mama pe spate cu aceasta reteta. Este indragostita de bucataria libaneza 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: