Supă libaneză de linte și spanac


Am dat peste supa asta întâmplător, acum un an, și m-a lovit în moalele capului de la prima lingură. Combinația aia de spanac, linte, cartof și, pe partea cealaltă, chimionul… mmmm! Mi-a plăcut culoarea ei verde intens. Faptul că e dată doar jumate prin blender îi dă o textură un pic rustică, interesantă mai ales pentru mine care cam evit supele-cremă pentru că mi se par terne. Partea preferată era când găseam cu lingura prin farfurie câte un cubuleț de cartof salvat, sau o frunză de spanac întreagă. Era o bucurie de genul celei trăite când eram mic și în farfuria de ciorbă de pui găseam câte o inimioară. Ei, acum nu crede și tu tot ce spun. Nu era chiar așa de mare bucuria, dar era din același registru. Și vorba aia, de ce să lași adevărul să strice o poveste frumoasă? Am tot ezitat să pun rețeta până acum pentru că nu aveam o fotografie acceptabilă. Însă pentru că nu am mai scris de mult timp aici, m-am gândit că revenirea ar putea fi de succes cu această rețetă. Și o să vină și fotografia.

Ce pui:

  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 ceapă albă tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 cartof  cubulețe
  • 1 linguriță chimion măcinat (atenție, nu chimenul pe care îl mai folosim noi în bucătăria noastră românească)
  • 20 frunze de mentă proaspătă tocate mărunt. Dacă e să folosești mentă uscată aș zice că trebuie cam jumătate de lingură.
  • 200 gr. spanac proaspăt sau congelat sau mai mult, după gust.
  • 1 cutie (420 gr.) de linte verde. Sau 250 gr. linte verde de la pungă.
  • 5 căni supă de legume
  • 1½ lingurițe sare de mare
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • iaurt tip grecesc (10% grăsime) pentru servit

Cum îl faci:

  1. Călește 5 minute ceapa în 2 linguri de ulei la foc mediu.
  2. Adaugă usturoiul, cartoful, chimenul și amestecă. Lasă-l cam 3 minute.
  3. Adaugă menta, spanacul, lintea, supa de legume, sare și piperul. Mărește focul.
  4. Când începe să fiarbă, acoperă cu un capac, scade focul din nou la mediu și fierbe-o așa, ușor, 15 minute.
  5. Jumătate din supă transfer-o într-un recipient unde să o poți da la blender. Apoi transfer-o la loc în prima oală.🙂
  6. Adaugă lingura de suc de lămâie și cea de-a treia lingură de ulei de măsline.
  7. Servește cu o lingură de iaurt de tip grecesc în farfurie.
  8. Pregătește-te să fii surprins de la prima lingură.

One response to this post.

  1. de mult.. randul 10

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: