Cum sa speli midiile


Cand cumperi midiile, acestea sunt pline de nisip si foarte sarate de la apa de mare. Si pentru ca nu vrei sa le prepari asa pentru ca nisipul nu a fost gasit sa fie bun in mancare, trebuie neaparat sa le speli bine. O metoda este cea pe care o prezint aici si cred ca e mai buna decat spalarea scoicilor sub robinet.

  1. Dupa ce ai cumparat midiile ai grija unde si cum le pastrezi pana le prepari. Ele trebuie sa respire, altfel iti vor muri inainte de a le prepara. Si midiile moarte nu trebuie mancate.
  2. Alege midiile, aruncand orice midie care are cochilia in vreun fel ciobita sau  deschisa.
  3. Cand te-ai pus la treaba sa le prepari, pune midiile intr-o oala mare si toarna apa rece de la robinet peste ele.   Lasa-le asa cel putin 20 de minute. Astfel midiile elibereaza nisipul care eventual exista in cochiliile lor.
  4. Vei vedea ca midiile au barba (eu nu stiam) – niste fire care ies din cochilie pe partea mai groasa. Va trebui sa le barbieresti tragand brusc de barba aia inspre „balamaua” care tine cele doua cochilii. Daca tragi in partea ailalta e posibil sa omori midia. Barba se arunca la gunoi.😉
  5. Pune midiile barbierite intr-o alta oala cu apa curata. Apa din cealalta oala e tulbure de la nisip si banuiesc ca sarata. Arunc-o!
  6. Cu o perie, freci apoi cochiliile pentru a indeparta eventualele resturi de nisip si alte chestii care se mai ataseaza pe cochilii. Eu nu am reusit sa scap de toate chestiile alea dar n-a fost nicio problema. 
  7. Poti sa le mai clatesti inca o data. Inainte de a le pune la fiert, apa din oala trebuie sa fie limpede, fara nicio impuritate.
  8. Scoate-le din apa si apuca-te de gatit. Eventual, tine-le cateva minute pe servetele de hartie ca sa se absoarba apa de pe ele inainte de a le pune in oala.

3 responses to this post.

  1. Posted by Lucia on August 5, 2010 at 9:04 pm

    Am cumparat si eu midii pentru prima oara in viata si habar nu am daca le-am curatat bine… midii cu tot cu cochilie. Baiatul de la Carrefour mi-a spus sa le fierb in vin cu tot cu cochilie…ok..le-am fiert.. le-am scos „barbile” dupa ce le-am fiert in vin vreo 10 min.Si dupa aia ce fac?
    oare or mai fi bune dupa ce le-am terorizat cu scosul barbii??de unde stiu eu care sunt vii si care nu?…eu cu siguranta mai vreau sa traiesc
    pls help!!!🙂

    Răspunde

  2. Posted by Lucia on August 5, 2010 at 9:25 pm

    adica vreau sa mai traiesc :)))

    Răspunde

  3. @lucia: eu le-am barbierit inainte sa le pun in oala la fiert. am citit ca exista lume care la mananca fara sa le barbierasca… dar eu nu. Important e sa le rupi barbile cu o miscare brusca, (ca la epilat;) ) ca daca nu sunt sanse ca ele sa moara. Oricum, daca mor le vezi ca nu se desfac la fiert si le arunci.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: