Garam Masala inseamna in traducere „amestec de condimente”. Am vazut foarte multe retete care folosesc acest amestec ca ingredient, asa ca am am decis sa imi fac si eu acasa folosind mojarul pe care tocmai il cumparasem de la Ikea. Si, intr-adevar, aroma amestecului e foarte interesanta.
Ingredientele folosite de mine sunt:
- 1 lingurita de cuisoare
- 3 foi de dafin
- 6 „pastai” cardamon – doar semintele.
- 12 boabe de piper negru
- 1 lingurita de nucsoara rasa
- 1 baston (6 cm) de scortisoara – rupta in bucati. Varianta originala era cu scoarta de Acacia da’ cica scortisoara ar fi un substitut acceptabil.
Cum se face:
- Incalzeste o tigaie la foc mediu-mic.
- Pune toate ingredientele, in afara de nucsoara, in tigaie si amesteca timp de 30 de secunde. Ai grija sa nu se arda.
- Opreste focul si adauga nucsoara. Amesteca.
- Pune toata combinatia intr-un mojar si transform-o in pudra. Atat cat poti de marunta…
- Pastreaza garam masala in recipient special, inchis cat-de-cat ermetic.