Rouille (Rugină)


Când e să pregătească supe de peşte francezii scot de la frigider şi sosul ăsta. Cea mai celebră combinaţie este cea cu Bouillabaise, foarte celebra supă de peşte provensală. Nu cred că vei găsi vreo referire a Bouillabaise-ului fără referire la Rouille şi nici invers. Nu ştiu să existe vreo traducere în română a lui Rouille, deci îi păstrez numele ăsta. Cunoscătorii vor şti la ce mă refer.

Reţeta (pentru 1 cană si ½, adică 350 ml)  :

  • ½ ardei gras roşu
  • 1 felie de pâine albă de campagnie (adică mai tare) groasă de vreo 5 cm. şi fără coajă
  • 2 ardei iuţi mici
  • 10 frunze de busuioc, rupte mare
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mare
  • ½ linguriţă de sare de mare
  • ¼ linguriţă de piper negru, proaspat măcinat
  • 6 linguri de ulei de măsline extra virgin

Cum se face:

  1. Încălzeşte apă la foc mediu-mic până când începe să fiarbă uşor.
  2. Curăţă membrana aceea albicioasă de pe interiorul ardeiului gras şi taie-l în bucăţi mari. Ţine ardeiul gras în apa încălzită la punctul 1 pentru 5 minute.
  3. Scoate deoparte bucăţile de ardei astfel înmuiate eventual pe un şerveţel de bucătărie ca să se absoarbă apa rămasă pe ardei.🙂
  4. Înmoaie pâinea în aceeaşi apă şi apoi stoarce-o
  5. Pune toate ingredientele (în afare de ulei) în blender şi amestecă turnând uleiul treptat.
  6. Poate servit imediat sau în 2-3 săptămâni dacă e ţinut la frigider sau pe termen nelimitat dacă este congelat.
  7. Se poate servi aşa cum e sau poate fi amestecat cu maioneză.

Reţete de pe site care folosesc Rouille:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: