Rucola


rucola.jpg

Eu am descoperit rucola cand am mers in Croatia. Sau, mai degraba, atunci am constientizat ca are un nume. Dup-aia am vazut multe retete folosind rucola si am ajuns sa o gust in mai multe combinatii decat Salata de cartofi cu rucola si capere si a devenit una dintre ierburile mele preferate.

Are un gust placut, plin, care se lasa pe papilele tale gustative intarziat cu o jumatate de secunda. Aroma e de doua tipuri: una mai soft, mai untoasa parca, si una mai picanta, mai inspre hrean. Eu o prefer pe cea mai soft, dar cu timpul poate ca am sa o apreciez la fel si pe cea picanta.

La noi, rucola nu se gaseste in fiecare zi, asa ca nu va puneti in plan retete care sa foloseasca rucola decat atunci cand o aveti in cosul de cumparaturi. O gasiti la raionul de legume insa in sectiunea mai rece, nu langa rosii, morcovi si cartofi. Pretul variaza intre 6 lei si 8 lei in supermarket-uri. Se gaseste si in piete (de exemplu in piata Floreasca) dar ma astept sa fie mai scumpa acolo.

Pentru a fi pastrata mai mult timp, cred ca este important sa nu se umezeasca. Daca cumva a ajuns sa se faca condens mult in punga in care se afla rucola ar fi bine sa o folositi destul de repede pentru ca altfel incepe sa miroasa urat. Si acest condens e destul de probabil sa apara din cauza ca pungile sunt tinute la rece in supermarket si pana ajungi cu ele acasa…

Sinonime pentru rucola in engleza – eu am intalnit retete in care erau folositi termenii: arugula, rocket (pentru forma de racheta stilizata).

 Retete prezentate pe blogul asta in care eu folosesc rucola:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: