Smantana pentru gatit


In incercarile mele de a prepara sosuri, cand citeam prin retete smantana credeam ca se refera la smantana pe care o folosim cand facem mamaliga cu branza si smantana sau o ungem pe paine. Si imi ieseau niste sosuri de toata jena din cauza ca, bineinteles, smantana se branzea. In ultimul timp insa am descoperit ca smantana pentru sosuri e un pic altfel decat smantana folosita de mine pana atunci (aceasta din urma se numeste ca e fermentata). E mai lichida si  dulce. Si asa s-a lamurit misterul sosurilor…

Ce am gasit eu pana acum:

  • smantana 32% grasime de la La Dorna: 4.5 lei – 200 ml (la G’Market)
  • smantana 30% grasime la Mega Image (marca lor, Delhaize): 2,5 lei – 200 ml
  • am vazut si pe la Billa tot felul de smantani chiar si mai slabe sau vegetale. Inca nu le-am incercat.

One response to this post.

  1. Si eu tot cu LaDorna am inceput pana am avut o surpiza neplacuta, dar care cred ca se datora manipularii proaste a celor de la Intermacedonia. De atunci am incercat Gran Cucina (o vazusem eu pe masa unor gospodine cand fusesem in Italia) si mi se pare o optiune buna (ce e drept e vegetala).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: