Sushi (Maki-sushi) – cum se ruleaza?


Cum se ruleaza maki-sushi?

  1. „Prajeste” foaia de alge (nori): trece-o de cateva ori peste o tigaie incinsa. Nu o lasa pe foc pentru ca se va arde foarte usor.
  2. Pune foaia nori pe  rogojina de rulat sushi si intinde uniform orezul pregatit pentru sushi. Grosimea stratului sa fie cam ½ cm, preseaza orezul cu degetele ude. Lasa liber la o margine a nori-ului, cam 2 cm.
  3. Traseaza o linie de pasta wasabi pe mijloc, paralel cu latura lasata libera (doar un pic, ca e picant rau)
  4. Aranjeaza umplutura pregatita deasupra liniei de wasabi.
  5. Ruleaza strans sushi-ul folosind rogojina pentru rulat. Capatul lasat liber va inveli cilindrul.
  6. Invelit in rogojina, strange cilindrul de sushi pentru a fi sigur ca nu se va desface. Bineintele, ai grija sa nu il strangi prea tare ca sa nu rupi foaia nori.
  7. Taie cilindrul la fiecare 2-3 cm folosind un cutit foarte ascutit. (ai grija sa umezesti cutitul inainte de fiecare taietura.)
  8. Serveste-l, avand alaturi sos japonez de soia (shoyu – special pentru sushi) – pentru dipping, extra wasabi daca iti place mai picant si felii de ghimbir murat (pickled ginger – gari). Sosul de soia poate fi amestecat dupa gust cu pasta wasabi intr-un bolisor.
  9. Poti sa mananci sushi cu mana sau cu beţe. Il inmoi in bolul cu sosul de soia si pasta wasabi si, intre fiecare imbucatura, iei cate o felie de ghimbir murat (cica pentru a-ti curata palatul)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: