Vita pentru stir-fry


Daca vrei sa pregatesti vita dupa metoda stir-fry va trebui sa tii cont de urmatoarele:

  • foloseste carne reputata ca fiind frageda si fara zgarciuri sau grasime: vitel (muschi, vrabioara, pulpa), sau daca e manzat (muschi sau vrabioara)
  • carnea trebuie taiata in fashii subtiri de ½ centimetru. Important e ca grosimea sa fie egala pentru toate fashiile, nu e important sa fie  ½ centimetru fix.🙂. Pentru a-ti fi mai usor sa tai aceste fashii, carnea de vita e bina sa fie un pic congelata, deci tine-o la congelator un pic (pana intr-o ora) inainte de preparare. Se va taia mult mai usor.
  • pentru arome speciale sau pentru fragezire, se va folosi marinata.
  • se incalzeste la foc mediu-mare foarte putin ulei intr-un wok. ar fi bine sa fie folosit ulei cu punctul de fierbere mai mare: de boabe de struguri, de orez.  
  • datorita metodei care presupune pregatirea carnii la foc puternic , carnea nu trebuie sa se „sufoce”. asa ca e bine sa o prepari in runde, in „loturi” mici de 200-250 grame fiecare.
  • trebuie amestecata in continuu pana cand carnea nu se mai e rozalie.
  • se pune deoparte (pe un servetel pentru a se absorbi sucul lasat sau intr-o farfurie), si se continua cu urmatoarea runda. mai poti adauga ulei daca e nevoie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: