Ciuperci umplute, a la grec


Ciuperci umplute a la grec 2De ceva timp îmi doresc să gătesc ceva din categoria „umplute”. Din diverse motive (serviciu, vacanţă, alte lucruri pe care le consideram mai importante…) nu am mai petrecut prea mult timp la cratiţă. Deci era timpul pentru o revenire.

Am încercat ieri niste roşii umplute (mai trebuie un pic ajustată reţeta ca să mă simt confortabil să o pun aici), azi am incercat ciuperci umplute. Asta s-a calificat din prima.

Reţeta:

  • 8 ciuperci champignon normale (nu gigantice cum am folosit eu acum, a trebuit sa mai măresc cantităţile din reţetă ca să pot umple 3 ciuperci)
  • 75gr. brânză feta
  • 1½ lingură de pătrunjel prospăt, tocat mărunt.
  • 4 linguriţe  ulei de măsline extra virgin
  • ½ linguriţă de coaja de lămâie dată pe răzătoarea mică.
  • 2 căţei de usturoi – tocati mărunt sau daţi prin presa de usturoi
  • ¼ linguriţă fulgi de ardei iute (adică puţin)
  • ¼ linguriţă de piper negru, proaspăt măcinat (adică după gust)

Cum se face:

  1. Scapă de cozile ciupercilor şi curăţă-le de pieliţa aia a lor.
  2. Pune-le într-un castron cu puţin ulei de măsline (cam 2 linguriţe zice la reţeta pe care am urmat-o eu) şi amestecă-le aşa un pic
  3. Amestecă restul ingredientelor cu o furculiţă pâna cand obţii o pasta omogenă
  4. Umple ciupercile cu pasta asta şi pune-le pe o tavă.
  5. Bagă-le într-un cuptor pre-încălzit la 200°C.
  6. Coace-le 20-25 minute
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: